De ce să folosești cosmetice BIO

În ultima perioadă vedem tot mai multe discuții în social media despre cum un anumit brand autohton a dat-o rău de tot în bară atunci când a venit vorba de calitatea produselor aruncate în piață.

În schimb când a venit vorba de marketing lucrurile au stat excelent, iar o mulțime de reprezentante ale sexului frumos au ajuns să cumpere produse înscrise sub acest brand.

Și consecințele n-au întârziat să apară. Tocmai din acest motiv ne-am gândit că astăzi v-ar prinde foarte bine să discutăm puțin despre cât de important este să folosiți cosmetice BIO și să oferim o atenție sporită produselor care intră în contact cu pielea noastră.

Știai că în urma anumitor studii s-a demonstrat faptul că o persoană folosește în medie 9 produse cosmetice zilnic? Însumate ele conțin nici mai mult nici mai puțin de 126 de ingrediente. E enorm!

Pielea este cel mai mare organ al corpului tău. Tot ce punem în piele intră direct în organism fără alte bariere. Tocmai din acest motiv respectivul organ se diferențiază de stomac sau ficat spre exemplu.

Indiferent că vorbim despre pastă de dinți, săpun, deodorant, șampon, balsam, loțiune de corp sau cremă de protecție solară trebuie să fim foarte atenți la riscurile care vin odată cu aplicarea unor cosmetice necorespunzătoare.

ȘTIAI CĂ PRODUSELE CONVENȚIONALE NU SUNT TESTATE?

Știm cu toții cum merg lucrurile. Cumperi un produs cosmetic și nu te gândești că ar putea fi nociv pentru piele. Imaginându-ți că autoritățile vor avea grijă să controleze lucrurile.

Din păcate lucrurile nu stau deloc așa. Producătorii nu sunt obligați să facă studii sau teste în ceea ce privește riscul pentru sănătate ale produselor lor înainte de a le lansa pe piață.

În rețetele produselor cosmetice pot fi regăsite chiar și 10.500 de ingrediente mare parte dintre ele chimice, iar unele find recunoscute sau suspectate de a fi alergene, toxice pentru sistemul reproducător sau care dereglează sistemul hormonal.

CE CHIMICALE PERICULOASE AJUNG ÎN CORPUL NOSTRU

Fără doar și poate reglementările sunt insuficiente, iar în produsele cosmetice și de machiaj apar deseori substanțe chimice foarte nocive, ascunse sub denumiri greu de identificat pentru un consumator neavizat.

Știai că în majoritatea produselor se regăsesc substanțe precum Dioxan, Plumb, Mercur, Triclosan sau Triclocarban?

Toate acestea sunt nocive pentru piele și sunt substanțe potențial cancerigene.

DE CE SĂ FOLOSEȘTI PRODUSE BIO?

Indiferent dacă folosești fard, cremă sau un gel, dacă sunt BIO nu conțin parabeni, coloranți sintetici și alte chimicale nocive. Sunt făcute doar din ingrediente naturale certificate BIO provenite din plante sau ingrediente minerale benefice pentru piele.

O să râzi, dar produsele BIO sunt atât de sigure încât pot fi chiar mâncate 🙂 Totuși glumim, nu încerca să mănânci un șampon spre exemplu :))

Cam atât și cu acest articol de pe blogul Feel Bio. Ne citim din nou cât de curând tot aici pe blog.

Dezbatem pe larg subiectul pe pagina de Facebook @FeelBio.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.