6 idei prin care să îți ții sub control greutatea când #stamacasa

greutatea

Probabil ai văzut și tu multe imagini haioase pe social media legate de îngrășarea în această perioadă. Ca orice glumă, și aceasta are la bază un strop de realitate. Uneori mai mult decât un strop.

Motivele pentru care avem tendința să luăm în greutate în perioada aceasta, în special, când #stamacasa sunt diverse. Putem să amintim câteva:

  • la începutul perioadei a fost o frică ce ne-a determinat să cumpărăm în exces, deci, cel mai probabil avem surplus de hrană în dulapuri și frigidere;
  • fiind acasă ronțăi câte ceva mai mereu;
  • unii mănâncă pentru a scăpa de stres (nu ajută, dar încurcă 🙂 );
  • carențele din organism ne pot da impresia că ”ne cere” corpul dulce sau alimente nesănătoase;
  • senzația de sete este, de multe ori, confundată cu foame!

Așadar vrem să îți propunem 6 modalități prin care să îți sub control greutatea, în general, și în această perioadă, în special:

1.Stabilește un program pentru servirea meselor și încadrați-vă toți din familie în acel interval.

greutateaNu este neapărat nevoie să fie foarte strict: la 9 fix mâncăm, apoi la 13, apoi la 18 și gustările la 11 și 15. Dar să vă stabiliți niște intervale orare pentru cele 3 mese principale și 2 gustări și să nu ronțăiți nimic între mese. Doar apa este permisă între mese.

De asemenea, vă ajută să vă gândiți la un meniu aproximativ săptămânal, astfel încât să puteți realiza mâncarea cât mai rapid, ușor și fără să vă tot gândiți ce să mai faceți de mâncare.

 

 

2. Combină sănătos alimentele.

Aceste este un principiu pe care, meniul nostru tradițional, nu îl prea respectă. Exită câteva reguli de bază în combinarea tipurilor de macronutrienți, pe care, majoritatea nu le cunoaștem sau nu le aplicăm (pentru că am fost crescuți cu anumite obiceiuri alimentare).

Iată regulile de bază în combinarea alimentelor, care vă vor scuti de multe neplăceri, pe termen scurt și lung:

Alimente

Pește

Ouă

Carne

Brânzeturi

Amidonoase

Legume

Leguminoase

Nuci/

semințe

Ouă

NU

DA

NU

Neutru

Neutru

DA

NU

Neutru

Carne

NU

NU

DA

NU

NU

DA

Neutru

Neutru

Pește

DA

NU

NU

NU

Neutru

DA

NU

Neutru

Brânzeturi

NU

Neutru

NU

DA

Neutru

DA

NU

DA

Amidonoase

Neutru

Neutru

NU

Neutru

DA

DA

DA

Neutru

Legume

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

Leguminoase

NU

NU

NU

NU

DA

DA

DA

DA

Nuci/semințe

Neutru

Neutru

Neutru

DA

Neutru

DA

DA

Neutru

Fructe

NU

NU

NU

NU

NU

NU

NU

NU

Dacă îți dorești un mic-dejun sau o gustare sănătoasă, poți folosi și shake-urile sănătoase și gustoase, cu ingrediente BIO.

3. Limitează dulciurile

Zahărul produce dependență și avem impresia că ne cere corpul să mâncăm dulce, dar, de fapt, e doar zahărul și poate și alți compuși din dulciurile super rafinate și procesate care provoacă dependența de ele.

Așadar, limitează cât mai mult să cumperi și să consumi dulciuri procesate. Optează, mai bine, pentru fructe (care au zaharuri naturale), dulciuri realizate în casă, eventual cu înlocuitori sănătoși (vezi  zahărul brun nerafinat bio sau îndulcitorul ecologic pe bază de eritritol) sau batoane proteice naturale.

greutatea

4. Tratează carențele nutriționale

Multe dintre poftele pe care le avem pentru produsele nesănătoase se datorează diferitelor carențe din organism.

La modul ideal, aceste carențe se determină prin analize medicale.

Puteți folosi suplimente alimentare sau să echilibrați din ceea ce mâncați. Atenție când alegeți suplimentele alimentare să fie din compuși naturali, bio, cât mai puțin procesați. Vă putem recomanda:

  • Magic SuperFood – un supliment alimentar cu un amestec de plante, aminoacizi, enzime, uleiuri și bioflavoniode, ce conține 37 de nutrienți esențiali.
  • MagneBeHappy – supliment alimentar pe bază de Magneziu și Vitamina B6, cu multiple beneficii asupra întregului organism (de la menținerea unui bun tonus fizic și psihic, la creșterea și dezvoltarea oaselor, menținerea ritmului cardiac, funcții musculare și nervoase);
  • Omega 3 Fish Oil – sursă naturală de acizi grași esențiali – cu rol important în dezvoltarea structurii și funcțiilor creierului și inimii;
  • D3 Complex (cu vitamina D3, K2 și omega 3) –  benefic întregului organism.

Pentru recomandări personalizate, te rugăm să ne contactezi și un consilier de stil de viață sănătos certificat îți va propune un plan personalizat, în funcție de necesitățile tale.

5. Bea suficientă apă

În general, bem destul de puțină apă, iar organismul nostru este format, aproximativ 70% din apă și are nevoie de ea pentru a funcționa corect.

Îți propunem să îți ții evidența cantității de apă consumată în câteva zile și vei observa că bei mai puțin decât îți imaginezi.

Cantitatea optimă de apă diferă de la persoană la persoană, dar se învârte în jurul valorii de aproximativ 2 litri / zi.

Elimină sucurile (în special, cele carbogazoase, pline de zahăr și chimicale dăunătoare organismului) și înlocuiește-le cu apă cât mai pură. Recomandăm în acest sens un filtru de apă și Super Water.

6. Fă mișcare chiar și acasă

Deși nu mai putem ieși la plimbare sau să mergem la sala de gimnastică, Internetul ne oferă posibilitatea să practicăm aproape orice sport chiar din sufrageria noastră. Caută cursuri online în direct sau programe înregistrate. Vei găsi multe și gratuite și plătite.

greutateaSau, dacă îți place să dansezi, dansul este o modalitate grozavă de a te mișca și îmbunătăți starea de spirit.

 

 

 

 

Sperăm că ți-au fost de folos aceste idei. Scrie-ne ce altceva mai folosești tu pentru a ține greutatea sub control.

Lupu Ina

Sunt femeie, mamă, tehnician nutriționist, educator prenatal Lamaze și doula. Am devenit pasionată de un stil de viață sănătos de când am rămas însărcinată prima dată, iar apoi am aprofundat pasiunea și prin cursuri de specializare. Îmi doresc ca tot mai mulți oameni să înțeleagă beneficiile unor obiceiuri sănătoase și că viața este frumoasă și noi merităm să ne bucurăm de ea!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.