Pericolul din produsele de curățenie

Pe măsură ce societatea evoluează, se schimbă și comportamentele noastre și produsele pe care le folosim. Dacă în urmă cu câțiva zeci de ani foloseam produse simple de curățenie, de multe ori, produse alimentare cărora le dădeam altă utilizare; în zilele noastre produsele de curățenie au devenit aproape periculoase.

Sunt într-adevăr eficiente împotriva bacteriilor, dar chiar și a celor din corpul nostru, de care avem nevoie. Formulele chimice ale produselor de curățenie sunt atât de complexe, încât nici nu ne mai chinuim să le citim etichetele. De cele mai multe ori, folosim mănuși atunci când le utilizăm, întrucât pielea este afectată.

Altfel de produse de curățenie

Am început să mă gândesc altfel la produsele de curățenie când eram însărcinată și mi-am dat seama că am nevoie de un detergent de haine bio pentru bebeluș. Atunci am început să caut informații și să văd ce conțin detergenții și balsamul de rufe pe care îi foloseam. Pielea este cel mai mare organ de simț al corpului nostru. Și nu are alt filtru. Practic tot ce trece de piele intră direct în sânge și în celule.

Pielea bebelușilor și copiilor este foarte sensibilă, dar nici a noastră nu este mai ferită, atunci când hainele care ajung direct pe ea sunt pline de substanțe chimice, toxice. Nu e de mirare că rata alergiilor și, în special, a dermatitelor de contact a crescut atât de mult.

Am descoperit detergentul de haine și balsamul bio și de atunci nu am mai folosit altceva.

 

Detergentul de vase

Ai observat că, de multe ori, pielea ta este foarte uscată și uneori, chiar crapă dacă speli mai mult vasele? Și prin pielea de pe mâini putem introduce o mare cantitate de chimicale neprietenoase, dacă produsele folosite le conțin.

Eu am ales să folosesc un detergent 100% ecologic, foarte eficient atât în curățarea sănătoasă a vaselor, îndepărtarea grăsimii, cât și delicat și prietenos cu pielea și natura. Este testat dermatologic, conține materii prime biodegradabile, nu este coroziv, toxic, alergic și nu distruge suprafețele pe care se aplică.

E important să realizăm că substanțele cu care curățăm vasele, ajung și în interiorul nostru atunci când mâncăm din acele vase. Așadar, alegeți variante sănătoase cu voi și mediul înconjurător.

 

 

 

Produsele de curățare a suprafețelor din casă

Și aici am început să fiu mai atentă doar când au mai crescut puțin copiii și au început să meargă de-a bușilea, să se târască peste tot, să pună mâna pe WC-ul etc.

Eu nu aș fi pus mâna direct pe substanțele pe care le foloseam și, cu siguranță, nu îmi doream ca ei să pună mânuțele iar apoi să le bage în gură.

Așa că am ales:

toate cu certificare Ecocert.

Am înlocuit, pe rând, toate produsele toxice din casa noastră. Avem grijă și la produsele de curățenie folosite, nu doar la ceea ce mâncăm.

Sănătatea vine din micile obiceiuri zilnice!

Să facem alegeri din ce în ce mai sănătoase zi de zi!

Lupu Ina

Sunt femeie, mamă, tehnician nutriționist, educator prenatal Lamaze și doula. Am devenit pasionată de un stil de viață sănătos de când am rămas însărcinată prima dată, iar apoi am aprofundat pasiunea și prin cursuri de specializare. Îmi doresc ca tot mai mulți oameni să înțeleagă beneficiile unor obiceiuri sănătoase și că viața este frumoasă și noi merităm să ne bucurăm de ea!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.