Cheia impotriva problemelor organismului

Care este cheia impotriva orcarei probleme din organismul nostru?

Nu este un organ, nu este o structura, nu este o substanta, este un ansamblu complex de interactiuni intre toate acestea, ansamblu numit SISTEM IMUNITAR.

Dar hai sa nu o mai lungim ca toti stim ce este sistemul imunitar si ce rol are el in organsm.

In continuare vom vedea pe scurt cateva metode care ne pot creste sistemul imunitar:

1. Alimentatia

Pentru ca “suntem ceea ce mancam” alimentatia este un factor imporant in sanatatea noastra. Tocmai din acest motiv, merita sa avem grija ce si cat mancam. Recomandarea noastra este aceea de a avea o alimentatie echilibrata care sa contina cate putin din fiecare, insa de calitate. Desigur ca partea de alimentatie este un subiect foarte amplu despre care putem discuta zile in sir, insa avem cateva sfaturi cheie in ceea ce priveste alimentatia intregii familii:

  • Fructele se mananca pe stomacul gol. In felul acesta absorbtia este mult marita si avem un aport mai ridicat de vitamine si minerale, lucru esential in zilele noastre cand fructele sunt culese mai mult verzi decat coapte (moment in care majoritatea nutrientilor se gasesc inca in planta, nu in fruct in sine)
  • Zilnic fructe si legume proaspete, neprocesate. In timpul procesarii se pierd majoritatea vitaminelor si o parte din minerale, de asemenea valaorea energetica a acestora este mult estompata.
  • Hidratare adecvata. O hidratare buna ajuta la buna functionare a organismului, ajuta la eliminarea toxinelor lucru care creste imunitatea.
  • Nu sariti peste mese. Chiar si in procesul de slabire este foarte imporant sa nu sariti peste mesele principale deoarece in acest fel corpul intra intr-o criza, iar cand ii oferim mancare, el isi face prima data provizii.
  • Starea emotionala din timpul mesei trebuie sa fie una pozitiva. Mancarea devine otrava daca starea emotionala este una joasa.
  • Cina sa fie alcatuita din elemente usor digerabile, astfel incat stomacul sa fie gol in timpul somnului. Atentie, digestia produselor din carne poate dura intre 5 si 8 ore!

2. Igiena

Igiena corespunzatoare poate face diferenta dintre un sistem imunitar puternic sau unul precar.  Sunt lucruri marunte cu un impact puternic in sanatatea noastra:

spalatul pe maini este esential deoarece intram in contact cu foarte multe bacterii si virusi

spalatul pe dinti ne poate feri de multe bacterii daunatoare care isi gasesc mediu prielnic in cavitatea bucala

– folosirea produselor organice de igiena corporala . Aici avem multe variante pe piata si puteti alege in functie de bugetul disponibil

3. Miscarea

Prin sport si miscare ajutam organsimul in foarte multe feluri. Miscarea inseamna viata, inseamna sanatate, inseamna armonie.

Miscarea ajuta la drenajul limfatic, la detoxifiere, la oxigenarea tuturor celulelor, la arderea grasimilor, la frumusetea exterioara si lista poate continua la infinit.

Va mirati ca miscarea ajuta si la cresterea sistemului imunitar? Nu, e evident acest fapt.

Este indicat sa faceti miscare zilnic, chiar daca e vorba de o scurta plimbare in natura, chiar daca alegem sa alergam sau sa mergem cu bicicleta, sa dansam sau sa facem fitness, indiferent ce varianta alegem, e important sa o facem cu bucurie. Asa ca decat sa alergi fara placere doar pentru ca stii ca e sanatos, mai bine nu o face, mai bine gaseste un alt sport care iti face placere pentru ca vei vedea in continuare cat de important este sa ne placa ceea ce facem, da, chiar si pentru sistemul nostru imunitar.

4. Suplimentele alimentare

Pentru ca mancarea pe care o consumam este foarte saraca in nutrienti corpul nostru chiar are nevoie de un aport marit de vitamine si minerale pe care le putem lua din suplimentele alimentare. Insa mare atentie, suplimentele pot fi atat naturale cat si sintetice. Este esential sa folosim suplimente organice deoarce ele sunt asimilate de catre organismul nostru in mod natural.

Cresterea sistemului imunitar se poate face fizic cu ajutorul celor de mai sus si al plantelor.

Cele mai eficiente ingrediente si plante care sustin sistemul imunitar sunt urmatoarele:

Ca si suplimente eficiente in acest proces sunt: Echina Plus, Vitamina C, Ceai pentru imunitate, Eco Propolis.

Pe langa planul fizic putem creste sistemul imunitar si in plan psiho-mental. Ce inseamna asta?

Gandurile noastre ne pot influenta enorm de mult. Stresul, supararile, toate starile negative scad sistemul imunitar, insa daca stim asta putem actiona exact invers, avand grija de gandurile noastre, de starile noastre, de credintele noastre. Este destul de simplu sa ne focusam pe lucrurile pozitive din viata noastra si sa ne straduim sa traim cat mai multe momente de fericire, de implinire, de bucurie, de extaz, sa ne bucuram de viata si in felul acesta ne armonizam intreaga fiinta si intregul sistem imunitar.

Asa ca, pe scurt, pentru cresterea sistemului imunitar, traiti-va viata, bucurati-va la maxim, radeti la maxim si asta va avea rezultate uimitoare.

Sa fie cu folos!

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.