6 metode pentru ameliorarea alergiilor

Alergii

Alergiile sunt cel mai des activate primavara si toamna, tocmai de aceea e nevoie sa avem mai multa grija de noi in aceasta perioada a anului.

Cum se manifesta alergiile?

  • Ochi umflati si obositi
  • Stranuturi excesive
  • Respiratie ingreunata
  • Eczeme
  • Tuse

Toate aceste simptome ne pot strica buna dispozitie intr-o zi frumoasa de primavara.

Ce e de facut?

Iata cateva lucruri usor de realizat care te pot ajuta foarte mult in lupta cu alergiile:

1.Cresterea imunitatii Putem creste imunitatea prin alimentatie sau prin folosirea unor suplimente alimentare naturale.

2. Purificare aerului in locuinta. Aerul se poate purifica cu ajutorul unor aparate special creeate in acest scop, insa putem folosi si uleiuri esentiale purificatoare.

3. Folosirea suplimentelor alimentare care inhiba factorii alergeni. Deja sunt pe piata mai multe suplimente speciale pentru scaderea alergiilor. Unul din aceste suplimente este Vitamina C in combinatie cu No Alergo.

alergii

4. Evitarea stresului. Activitatile zilnice ne supun unui stres mult marit, iar acest factor scade imunitatea organismului nostru si in acest fel suntem mult mai predispusi la activarea alergiilor. Putem scadea stresul printr-o baie cu uleiuri esentiale, sa ne uitam la o comedie, sa ne acordam timp cateva minute pentru o meditatie, sa facem o scurta plimbare in natura, sa ne jucam cu animalul de companie si lista poate continua.

5. Spalarea lenjeriei de pat la 90 grade. Studiile arata ca doar la o temperatura crescuta putem scapa de micutii acarieni care ne produc alergii. Pe langa asta e foarte important sa spalam lenjeria de pat cat mai des si cu produse cat mai naturale.

6. Evitarea fumatului, chiar si pasiv. Expunerea la fumul de tigara ne ingreuneaza respiratia si accentueaza simptomele alergiei.

Puterea magica a plantelor in alergii

Plantele contin nutrienti care pot sa scada substantial simptomele alergiilor deoarece ele actioneaza direct asupra cauzelor determinante, cum sunt: sistemul imunitar scazut, digestia precara, nivelul ridicat al histamine, ficat incetinit etc.

Recomandari:

  1. Consumul de miere si produse apicole. Mierea ajuta organismul deoarece contine o cantitate mare de antioxidanti si de substante antimicroiene. De asemenea consumul de miere ajuta si la cresterea imunitatii, iar propolisul este un antibiotic natural si foarte eficient in alergii.
  2. Frunzele de papadie (rucola). Deorece ficatul ne curate de toxine, este important sa il mentinem sanatos, iar papadia sau rucola ajuta mult buna functionare a acestuia. Daca ficatul nu functioneaza in parametrii normali apar inflamatii in organism care agraveaza alergiile.
  3. Sucul proaspat de ananas. Datorita continutului mare de bromelaina, ananasul ajuta la o digestie eficienta, dar are si proprietati antiinflamatorii si antihistamice.
  4. Cidrul de mere. Una din cauzele alergiilor este tocmai candida de care putem scapa cu ajutorul otetului din cidru de mere, iar pe langa asta ajuta si la decongestionarea nazala si la drenajul limfatic.

Daca avem grija la aceste lucruri usor de realizat avem sanse mari sa scapam fara simptomele grave ale alergiilor care ne chinuie in acest sezon.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.