7 semne că ai lipsă de vitamina D în corp

Primul articol de pe blogul Feel Bio este unul cu totul și cu totul special.

Vorbim astăzi despre importanța vitaminei D. De ce este importantă această vitamină pentru corpul tău și care sunt principalele 7 semne că ai lipsă de vitamina D

1 – Durerile musculare și slăbirea articulaților

Semnele deficitului de vitamina D din corp sunt subtile la început. Unele dintre cele mai vechi simptome sunt durerile musculare și slăbirea articulaților.

Puteți scădea nivelul durerilor prin încetinirea efortului fizic, dar în orice caz, din lipsa vitaminei D aceste probleme o să revină la un moment dat fără doar și poate.

2 – Te simți prea obosit tot timpul

Ai zile în care te simți super obosit în ciuda faptului că te-ai odihnit corespunzător pe timpul nopții? Acest lucru se poate datora lipsei de vitamina D din sânge.

Corpul are nevoie de această vitamină pentru a crea energie.

3 – Aveți deseori probleme respiratorii

Copii care au lipsă de vitamina D sunt predispuși la contractarea de infecții respiratorii conform Organizației Mondiale a Sănătății.

De același lucru pot să sufere însă și adulții mai ales în cazul în care au suferit de astm în trecut.

4 – Ai hipertensiune

Experții de la Harvard au publicat un studiu conform căruia deficiența de vitamina D este mai comună la persoanele cu hipertensiune arterială.

Dacă sunteți hipertensiv puteți risca să suferiți de boli cardiovasculare, atacurci de cord și accidente vasculare cerebrale.

Calciul din vitamina D este un nutrient important pentru procesele celulare și metabolice ale organismului.

5 – Ai căderi dese de păr

Căderea părului este un simptom al celor care suferă de stres, dar dacă părul cade în exces acest lucru poate să fie cauzat de lipsa vitaminei D din corp.

Vitamina D hrănește și stimulează foliculuii de păr, așadar este esențial pentru creșterea armonioasă a firului de păr.

6 – Ai oase slăbite și ești predispus la fracturi

Știai că oasele tale se opresc din procesul de creștere abia în jurul vârstei de 30 de ani? Totuși țesuturile tale osoase vor continua să se reînnoiască odată cu înaintarea în vârstă.

Fără vitamina D țesuturile tale nu o să primească hrana adecvată pentru dezvoltare și vei avea oase mai moi lucru care va crește riscurile pentru fracturi și alte probleme osoase.

Vă vor ajuta foarte mult produsele lactate. Brânza, laptele sau iaurtul pentru că sunt bogate în calciu.

7 – Vei observa o scădere vizibilă a rezistenței la efort

Obișnuiai să fi o persoană activă, dar la un moment dat ai observat că nu mai poți face față anumitor exerciții fizice? Este foarte posibil să ai deficiență de vitamina D în corp.

Te-ar putea ajuta statul la soare dimineața și sunt șanse mari să vezi îmbunătățiri din mai multe puncte de vedere.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.